Pomysł genialny w swojej
prostocie :) Znalazłam kiedyś coś podobnego w grafice google wśród walentynkowych podpowiedzi. Do Walentynek daleko, ale akurat zostało mi kilka jeżyn a ja dawno nie fundowałam sobie porządnej porcji
mleka, więc postanowiłam spróbować już teraz. Urocze!
składniki (na spory
zapas)
150 ml śmietanki kremówki
2 płaskie łyżki cukru
pudru
garść jeżyn
Kremówkę ubić z cukrem i
dodać rozgniecione owoce. Na płaskim, sporym naczyniu ułożyć folię aluminiową i
rozsmarować na niej równomiernie śmietankową masę. Wsadzić do zamrażalnika na przynajmniej kilka godzin. Tuż przed podaniem do małego naczynia nalać odrobinę
ciepłej wody, namoczyć w niej wybraną foremkę do wykrajania ciastek (można też
użyci namoczonego w ciepłej wodzie noża), po czym wycinać kształty w zmrożonej
kremówce. Do napoju wkładać widelcem, ostrożnie. Serwować z mlekiem, kawą lub
kakao – przygotowanymi na ciepło lub na zimno.
mmmmmm... ale słodko wygląda! :D
OdpowiedzUsuńgenialny pomysł! kubek pełen serca :-)
OdpowiedzUsuńŚwietna rzecz taki kubeczek <3
OdpowiedzUsuńUroczy pomysł! I jaki romantyczny :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam sobotnio,
Edith
świetny pomysł - na pewno nie tylko na Walentynki :)
OdpowiedzUsuńależ uroczo słodki pomysł! bardzo lubię Twe przepisy, zawsze znajdę tu coś innowacyjnego. :)
OdpowiedzUsuńoh, to ja Ci zazdroszczę sąsiedztwa ciepłego morza... *_*
powiedz, we Włoszech mieszkasz na stałe? pracujesz tam, czy jak? ^^
wybacz wścibskość, ale trochę ciekawość mnie zżarła. :)
ja ten piękny kraj miałam okazję odwiedzić jedynie raz, jednakże niezmiernie mi się podobało. :)
Pomysł cudny! :) Tez powinnam zafundować sobie porcje mleka z takim sercem :)
OdpowiedzUsuń